23 september 2022

”Gillar att gå på avslut direkt”

Det säger Christer Askerot – ny säljare på Steeltech Försäljning från och med 17 oktober. Och med det avses att Christer uppskattar direktkontakten med slutkunden i stället för att gå via återförsäljarledet. 

– Så är det. Man kommer så att säga närmare kunden, förstår behovet bättre och därmed öka möjligheten att hitta en optimal lösning, som kunden är nöjd med och som leder till långvariga relationer, förklarar Christer. Tanken är att han ska bearbeta såväl privata som offentliga aktörer på storkökssidan i södra Sverige genom försäljning av storköksutrustning. Och vi pratar då om Steeltechs kompletta sortiment av produkter och tjänster avseende storkök. Det kan handla om såväl Steeltechs egentillverkade produkter som Electrolux Professionals sortiment, samt övriga varumärken som Steeltech saluför för att kunna erbjuda kunderna en komplett lösning för olika typer av storkök.

Christer Askerot har vigt större delen av sitt vuxna liv åt storköksbranschen. I grund och botten är han kock och köksmästare, men sedan 2007 har han verkat som säljare. Närmast kommer han från Scanbox, där han sålt olika former av logistiklösningar för mattransporter.

Vad visste du om Steeltech innan och hur blev du varse den nya tjänsten?

– Storköksbranschen i Sverige är inte så stor och jag kände sedan tidigare väl till Steeltech som en duktig tillverkare av storköksutrustning. När jag sedan fick reda på att man startat upp en försäljningsdel och blivit Excellence Partner till Electrolux Professional i södra Sverige, blev jag intresserad och sökte tjänsten.

Och dina känslor inför den nya utmaningen?

– Jättespännande och roligt. Redan vid första besöket på anläggningen i Alingsås kände jag att det här kommer att bli bra. Jag blev väldigt väl mottagen.

Berätta mer om dig!

– Jag är 46 år och bor i Forserum, som ligger mellan Jönköping och Nässjö, tillsammans med min familj som består av sambo, tre egna barn, ett bonusbarn samt en hund. På fritiden gillar jag att upptäcka nya platser – dvs resa, vara ute i skog och mark samt att laga mat. Något som är betydligt roligare nu, när jag inte jobbar professionellt med det så att säga…

Vi säger välkommen till Steeltech!

– Tack! Det ska bli riktigt kul att komma ut på fältet och träffa alla kunder.