26 juni 2023

Johan Unnersjö – ny strategisk inköpare

Välkommen till Steeltech! Det säger vi till Johan Unnersjö, som sedan i slutet av februari är ny strategisk inköpare hos Steeltech.

Johan kommer närmast från en liknande tjänst hos Helge Nyberg AB i Ulricehamn, men han kunde inte motstå frestelsen att sätta tänderna i Steeltech, när han blev uppringd av en rekryteringsfirma i höstas.

– Det stämmer, även om jag inte hade 100 procent koll på Steeltech. Jag har tidigare varit verksam i branschen såsom inköpare hos Sveba Dahlén, som sysslar med bageriutrustning, varför jag kände till Steeltech som ett gammalt Electroluxföretag med fokus på tillverkning.

Och dina första intryck?
– Ett välskött företag med många utmaningar och stor potential att utveckla verksamheten på just inköpssidan. En oslipad diamant, skulle jag säga.

Vad är din roll?
– Att skapa struktur och få inköpsdelen att lira med både ekonomisidan och produktionen för att på det viset svara upp mot såväl företagets som kundernas förväntningar, krav och behov. Det handlar mycket om att jobba med både organisationen och processerna.

Vem är Johan Unnersjö?
– Jag är 45 år och bor i Borås med min fru Sandra och våra två söner på 10 respektive 8 år. Jag är väldigt idrottsintresserad och är bland annat ledare i både hockey (Borås HC) och fotboll (Byttorps IF), där mina söner är engagerade.

Välkommen till Steeltech!
– Tackar!