12 april 2021

Lindeblad Technology AB går in som ny huvudägare i Steeltech i Alingsås AB

Steeltech genomför en riktad nyemission där Lindeblad Technology AB och nuvarande ägare i deltar. Steeltech som grundades 1997 utvecklar och tillverkar produkter för storkök och livsmedelsindustri. Steeltech har varit hårt drabbad av den pågående Corona pandemin och har under andra halvåret 2020 genomgått en företagsrekonstruktion. Försäljningen för 2021 har återhämtat sig, och vi ser en ökning för andra kvartalet.

Bolaget avser att använda emissionslikviden för att fokusera på försäljning av egna produkter på befintliga och nya marknader, samt för att öka bolagets finansiella flexibilitet och därmed stärka dess position som en stabil och konkurrenskraftig leverantör av produkter för storkök och livsmedelsindustri.

– För att kunna fokusera på strategin med egna produkter har vi letat efter en samarbetspartner.Vi är mycket glada över att Lindeblad Technology går in som ny huvudägare. Lindeblad Technology AB tillför förutom kompetens inom marknad och försäljning även branschkunskap säger Björn Sjölin, VD Steeltech.

– Steeltech är ett spännande bolag med stor och gedigen erfarenhet inom rostfri tillverkning av produkter. Det ihop med motiverade och duktiga medarbetare gör att jag ser en stor potential och en spännande framtid ihop med Steeltech säger Erik Lindeblad, Lindeblad Technology AB

Steeltech är en ledande tillverkare av rostfria produkter för industrin. Bolaget har en bra produktportfölj med kokgrytor, diskmaskiner och transportsystem
Steeltech lanserar under Q1 2021 en ny kokgryta på stativ. Under Q2 lanseras en kokgryta för Industri.
Steeltech omsatte under 2020 ca 90 Mkr.

 

För ytterligare frågor kontakta:
Björn Sjölin, Steeltech AB
0708 668932
bjorn.sjolin@steeltech.se

Erik Lindeblad, Lindeblad Technology
Tel; 0708 496411
erik@lindeblad.nu