9 maj 2022

Ny automation – helt enkelt

Sedan en tid tillbaka är Göteborgsföretaget Teamster ny partner till Steeltech på automationssidan. Ett samarbete som de båda VD:arna tror mycket starkt på, då det kommer att generera en rad kundfördelar.

De båda företagen har funnit varandra under senare tid då de båda nu ingår i koncernen Lindeblads Technology. Och här möts det bästa av två världar – Steeltech med sin kompetens inom hårdvara och Teamster på mjukvarusidan med fokus på elautomation.

– Vi svarar för elkonstruktionen, dvs utveckling, programmering och färdigställande av eltavlor med kraftöverföring och elektronik till Steeltechs produkter, säger Joakim Fredholm som ser mycket positivt på samarbetet.

– Vi ser oss mer som en partner än en leverantör och det känns superbra. Vi pratar samma språk och har en öppenhet oss emellan, som gör att jag tror på en win-win-situation för oss alla över tid, säger Joakim Fredholm, som varit på besök hos Steeltech vid ett flertal tillfällen och blivit imponerad.

– Absolut. En fantastisk anläggning med en slimmad och kunnig organisation. Ytterligare fördelar är att man ”hämtat hem” produktion till huset, vilket gör att man kan säkerställa alla flöden.
Även Björn Sjölin är nöjd med upplägget.

– Vi har verkligen funnit varandra och jag tror på stor utvecklingspotential. Teamster ligger i teknisk framkant, deras processer är digitaliserade och man har en virtuell driftsättning. Lägg därtill att man är en komplett leverantör som tar ansvar hela vägen, vilket känns tryggt.
För tillfället pågår en rad spännande utvecklingsprojekt parterna emellan. Något som vi säkert kommer att få se konkreta resultat av framöver…

Fakta Teamster
Grundat: 1978.
Omsättning: ca 100 MSEK.
Antal anställda: 50 pers.
VD: Joakim Fredholm.
Hemmabas: Göteborg – men man öppnar snart upp en filial i Skåne.
Tjänsteutbud: Automation, verkstad, mekanik, maskinsäkerhet, virtual commissioning/robotsimulering, vision, digitala tvillingar, industri 4.9, förstudier.
Webbplats: teamster.se