18 december 2023

Patrik Holm – ny produktionschef

Sedan i augusti är Patrik Holm ny produktionschef hos oss på Steeltech. Vi säger välkommen till Patrik och ser fram emot ett gott samarbete.

Patrik är 51 år fyllda och bor tillsammans med sin sambo Lotta och två bonusdöttrar i Sandared strax utanför Borås. Till familjen kan även adderas en son, som bor i Falun.

Närmast kommer Patrik från en anställning på den produktionstekniska sidan hos Vandewiele Sweden AB, som bland annat utvecklar elmotorer för industriellt bruk. Dessförinnan var han produktionschef hos Helge Nyberg AB i Ulricehamn under sju år – ett företag, som sysslar med tillverkning av truckar och vagnar.

Nu är det alltså Steeltech som gäller?
– Så är det! I början av augusti tillträdde jag min tjänst.

Varför då Steeltech och vad visste du om dem innan?
– Jag visste ingenting. Det var en gammal kollega från Helge Nyberg-tiden, Johan Unnersjö, som tipsade mig om den lediga tjänsten – och på den vägen är det.

Och vad är din uppfattning om företaget?
– Ett fantastiskt bolag med ett gott driv och med många kompetenta medarbetare.

Vad ser du som dina styrkor såsom produktionschef?
– Jag har över 30 års erfarenhet inom produktion och tror mig kunna tillföra en hel del vad gäller processer och flöden och att vi jobbar enligt lean-modellen på ett rationellt sätt. Gillar det strategiska tänket och att hela tiden kunna förbättra processerna.

Och när du inte jobbar – vad gör du då?
– Antingen håller jag till i garaget för att fixa med min MC genom att plocka bort delar för att reducera vikt och ge den en minimalistisk estetik, dvs en Bobber-stil. Eller så befinner jag mig på golfbanan för att fila på mitt handicap – obs: jag är nybörjare (skratt).

Välkommen till Steeltech!
– Tack – det känns både kul och spännande!