9 maj 2022

Richard Thomson leder Steeltechs storkökssatsning

Som du förhoppningsvis känner till så har Steeltech Försäljning AB startat ett samarbete med Electrolux Professional såsom Excellence Partner i Skåne, Småland och Blekinge. Samarbetet avser Electrolux Professionals storköksprodukter. Försäljningsansvarig för denna del hos Steeltech är Richard Thomson, och här nedan får du lära känna honom lite närmare.

Vem är Richard Thomson?

– Jag är 56 år och bor i Alingsås med min fru och två tonårsbarn. När jag inte jobbar gillar jag att umgås med vänner och att tillbringa tid i vårt hus i Hunnebostrand och att vara ute till havs i båten. Jag ser mig själv som en social person som älskar att lära känna nya människor. I mitt yrkesliv brinner jag för att knyta nya kontakter, stå för ett gott värdskap och leverera hög service och god kvalitet.

Hur kom du in i hotell- och restaurangbranschen?

– Efter studenten fick jag mitt första jobb som diskare på en mindre restaurang i Lund. Därefter bar det av till Stockholm, där jag under en tid jobbade som piccolo på Strand Hotell på 1980-talet.

Jag trivdes bra i branschen och gick sedan vidare till hotell -och restaurangstudier utomlands i tre år. Detta ledde till några praktikplatser i Schweiz, och avslutningsvis hamnade jag på ett kryssningsfartyg från Japan via USA och Alaska. Efter det flyttade jag tillbaka till Stockholm, där jag arbetade i lite olika roller på ett flertal hotell och restauranger. Jag har även jobbat inom IT-branschen som projektledare och har också hunnit med några år inom bemannings- och rekryteringsbranschen. 2008 flyttade jag och familjen till Alingsås, där vi fortfarande bor kvar och trivs väldigt bra.

Så här långt har jag under mitt yrkesverksamma liv haft många arbeten med anknytning till hotell- och restaurangbranschen. Något jag fortsatt brinner för. Därför känns det extra kul och motiverande att bli ansvarig för Steeltechs nya satsning.

Hur ser du på Steeltechs möjligheter?

– Vi har goda möjligheter att lyckas då vi numera är en komplett leverantör och tillverkare av storköksutrustning tillsammans med Electrolux Professional. Vi utför installationer med kundanpassade lösningar och tar hand om service och underhåll själva. På det sättet skapar vi långvariga relationer till kunderna, så att de kan känna sig trygga och veta att vi uppfyller deras förväntningar.

Var är Steeltech Försäljning om tre år?

– Vi har då skapat oss en bred kundbas med väletablerade relationer inom såväl kommunala verksamheter som inom den privata sfären med kunder inom hotell- och restaurangbranschen. De ska alla känna att vi är en trygg och kunnig helhetsleverantör av storkök, som samtidigt levererar en 100-procentig service.