13 juni 2024

Sofia produktionsplanerar och sköter inköpen

Vi säger välkommen till Sofia Edvardsson som är ny som produktionsplanerare och inköpare hos oss på Steeltech.

Sofia tillträdde sin nya befattning i februari i år efter att sedan sommaren 2023 jobbat enbart med produktionsplanering på företaget. Dessförinnan gjorde hon sin LIA-praktik (Lära i arbete) på Steeltech efter sin tvååriga utbildning till Strategisk inköpare.

– Givetvis kul att kunna erbjuda en skräddarsydd tjänst för Sofia, som vi känner väl efter sin tid hos oss, säger Björn Sjölin.

Innan tiden vid Steeltech och före sin utbildning jobbade Sofia i många år på Villeroy & Boch Gustavsberg i Vårgårda, i olika roller.

– Jag kände väl till Steeltech och det var hit jag ville, när det var dags för LIA-praktik, säger Sofia och skrattar.

Nu är det ett faktum och Sofia trivs som fisken i vattnet.

– Steeltech är ett fantastiskt företag med många drivna personer. Här får jag en chans att praktisera mina erfarenheter både var gäller produktionsplanering och inköp. I rollen som produktionsplanerare ser jag behoven ute i tillverkningen och kan därifrån sköta inköpen. Ett mycket effektivt sätt att jobba, förklarar Sofia.

– Jag har en nära dialog med Patrik Holm som produktionschef, vilket ytterligare effektiviserar processen.

Sofia är född och uppvuxen i Alingsås, där hon bor med sin sambo och två barn, 7 och 9 år gamla, och på fritiden är hon engagerad i barnens olika aktiviteter.

– Utöver det gillar jag att umgås med vänner och att träna.

Just nu är det dock fullt fokus på den nya rollen som produktionsplanerare och inköpare på Steeltech. Vi säger välkommen till Sofia!