23 november 2021

Steeltech blir Excellence Partner till Electrolux Professional

Steeltech i Alingsås AB inleder ett nära samarbete med Electrolux Professional såsom Excellence Partner i Skåne, Småland och Blekinge. Utöver rollen som återförsäljare kommer Steeltech även att utföra garantiservice på Electrolux Professionals storköksprodukter.

  • Vi på Steeltech är givetvis mycket glada för förtroendet. Med detta steg fördjupar vi det långvariga samarbete, som vi redan idag har med Electrolux Professional. Vi kommer närmare kunden och kan leverera ett komplett erbjudande med tillverkning av produkter, projektering, installation och service, säger Steeltechs VD Björn Sjölin.

 

Steeltech har under 23 år utvecklat och tillverkat rostfria produkter för restaurang- och livsmedelsindustrin – alltid med fokus på kvalitet och användarvänlighet.

Det Alingsåsbaserade företaget har under lång tid producerat kokgrytor och kringutrustning till diskmaskiner åt Electrolux Professional – och nu ska samarbetet bli ännu tätare. Framöver kommer Steeltech alltså att vara återförsäljare av Electrolux Professionals storkökssortiment i Skåne, Blekinge och Småland.

  • Det känns väldigt bra att kunna utöka samarbetet med ett företag, som redan producerar en viktig del av vår produktportfölj och känner till vår verksamhet. Mycket är redan på plats och vi kan komma i gång direkt utan en lång uppstartssträcka, säger Robin Bosma – Head of Sales Foodservice Sweden på Electrolux Professional.

 

Nytt försäljningsbolag

Som omedelbart svar på denna satsning har Steeltech startat upp ett separat försäljningsbolag under namnet Steeltech Försäljning AB. Ett bolag som redan idag är ”up and running” och det med nyanställde försäljningschefen Richard Thomson i spetsen.

  • Med Richard får vi en erfaren och mycket kompetent kraft för vår långsiktiga satsning, säger Björn Sjölin och fortsätter:
  • Vår ambition är en omsättning på 100 MSEK fram till och med 2025, varför vi per omgående står beredda att möta våra kunders behov.

 

Utökar närvaron i södra Sverige

För Electrolux Professional innebär detta samarbete att företaget nu utökar sin närvaro i södra Sverige och därmed kan jobba närmare sina kunder i regionen.

  • För oss är det väldigt viktigt att ha lokal förankring med en supportavdelning, som ger våra kunder möjlighet till ännu snabbare service. Det öppnar möjligheter för projekt som tidigare har varit svårare att genomföra, säger Robin Bosma och fortsätter:
  • Södra Sverige är en viktig region för oss. Därför känns det väldigt bra att addera ytterligare en återförsäljare, som kan erbjuda helheten och garantera att kunderna får bästa möjliga service vid projektering – men även enklare och effektivare inköp. Vår vision är att vi tillsammans med Steeltech ska kunna erbjuda våra kunder en helhetslösning, som gör kundens vardag lite lättare och mer kostnadseffektiv.

 

Om Steeltech

Steeltech i Alingsås AB produktutvecklar och tillverkar produkter för restaurang- och livsmedelsindustrin. Bolaget grundades 1998 som ett management buy out från Electrolux AB. Steeltech omsätter ca 100 MSEK årligen och har 60 anställda.