7 mars 2023

Steeltech bygger om i Naturum Söderåsen

På uppdrag av Länsstyrelsen och som underentreprenör till ett lokalt byggbolag medverkar Steeltech till upprustningen av Naturum Söderåsen, som är ”porten” till Sveriges sydligaste vildmark – Nationalparken Söderåsen, som ligger strax utanför Helsingborg.

– Ett kul och prestigefyllt uppdrag, som ska vara färdigt lagom till nationalparkens öppnande i påsk, säger Caroline Almberg Kangas, som är anbudsansvarig på Steeltech.
Uppdraget handlar om att restaurera och bygga om den befintliga restaurangavdelningen till ett modernt och funktionellt café anpassat efter besökarnas behov. Årligen har nämligen nationalparken uppemot 400.000 besökare.

Söderåsens nationalpark bildades 2001, är 1.625 hektar stor och består av djupa dalar, imponerande rasbranter, lummiga lövskogar och strömmande vattendrag. Utsikten över det skånska landskapet är hänförande, och området – som domineras av bokskogar, är också en av de största sammanhängande naturskyddade ädellövskogarna i Nordeuropa.

Steeltechs uppdrag består i att leverera alla former av storköksutrustning anpassad för caféverksamhet – såsom exempelvis disk, bänkar och bord, kyl- och frysskåp, expeditionsdisk, serveringslinjer samt hyllinredning till torrförråd inklusive montage.

– Vi har också tagit hand om delar av den befintliga utrustningen i köket och servat dessa enheter för att de ska kunna användas igen, säger Caroline.

Montaget inleddes i vecka 8 och slutbesiktningen äger rum i slutet av mars – allt för att Naturum Söderåsen ska kunna ta emot de första gästerna i samband med påsken.