23 september 2022

Två spännande restaurangsatsningar mitt i Alingsås

I mitten av oktober slås dörrarna upp till Dox Rooftop, Bistro & Cocktaileria på Järnvägsgatan 11. Satsningen är nog att betraktas som en av Alingsås mest spännande inom restauranggebitet på år och dag. Och som om det inte vore nog med det – i fastigheten inryms även en lunchrestaurang. Steeltech är totalleverantör av storköksutrustning och comfortkyla.

Fastigheten ifråga inrymmer, utöver de två restaurangerna, även två kontorsplan för IT-bolaget Ivers räkning samt två padelhallar. Totalt pratar vi om 3000 kvm i fyra plan. Bakom projektet står Miodrag Jovanovic och bolaget MiJoDaMa Fastigheter. Första spadtaget togs för drygt 1,5 år sedan, när den tidigare nedgångna fastigheten från 1800-talet väl var riven. Nu återstår bara de sista detaljerna, innan stora delar av fastigheten kan tas i bruk. Iver håller på att flytta in på plan 2 och 3, och totalt kommer man att inhysa ett 80-tal personer på de två planen, som man har till sitt förfogande nära järnvägsstationen. I de två padelhallarna är aktiviteterna redan i gång och dessa drivs av PDL Padelcenter, och på bottenplanet står en lunchrestaurang redo att ta emot en kreativ restauratör.

– Det stämmer, säger Marko Jovanovic, som ansvarar för restaurangdelen i fastigheten MJD Gjutaren AB.

– Vi hoppas finna en lämplig lösning inom kort, då vår satsning ska ses som den första i det som går under namnet A-plus-området. Redan nu sjuder det av liv och rörelse här och inom några år kommer vi att få se ytterligare utveckling, berättar Marko.

Själv är han satt att driva själva kronjuvelen i fastigheten – Dox Rooftop, Bistro och Cocktaileria – på fjärde våningen med utsikt åt såväl de centrala delarna av staden som bort mot Gerdsken.

För tillfället pågår en febril aktivitet i restaurangen, som man hoppas kunna öppna i oktober. Och det har minsann inte sparats på krutet när det kommer till inredning, materialval, belysning med mera.

– Vi har jobbat tajt med Valfar Arkitekter för att hitta en smakfull och skräddarsydd lösning och Sitekt Inredning har levererat all inredning, säger Marko som själv kommer att verka som krögare.

Även på kökssidan, med all utrustning, har bara det bästa varit gott nog. Här är Steeltech leverantör av en komplett storköksutrustning inklusive kyl- och frysrum, arkitektritad bistrobar och cocktailbar. Till detta kan adderas en energieffektiv centralkylanläggning till fastigheten inklusive komfortkyla till kontoren och padelhallarna.

Det mest unika för själva restaurangen – utöver en hög nivå vad gäller råvaror och dryckesutbudet – är nog utedelen, som kan bli en innedel med hjälp av ett utdragbart tak.

– Från tidig vår till sen höst blir det möjligt att sitta ute, då 75% av ytan är öppningsbar. På motsvarande sida av fastigheten finns ytterligare en öppen del för cocktailsamkväm, berättar Marko, som säger att en dröm nu går i uppfyllelse.

Onekligen en spännande satsning, som gör Alingsås ännu starkare på restaurangsidan. Nu väntar vi bara på öppningskalaset!

 

I bild: Krögaren Marko Jovanovic (till vänster i bild) tillsammans med en trio från Steeltech som är i full färd med att iordningställa den nya restaurangen Dox – Mats Jernsand (Marknadschef) samt serviceteknikerna Albin Hermansson och Johan Kjell som svarar för installationen.