7 december 2022

Vill vara med och påverka

Steeltech är sedan en tid tillbaka nya som medlemmar i branschföreningen Storköksleverantörerna (BFS), som är en organisation för tillverkare och importörer av apparater, utrustning och inredning till storkök i Sverige. Genom medlemskapet hoppas Steeltech få dels bättre insyn, dels möjlighet att påverka utvecklingen i branschen.

BFS är också en branschorganisation för återförsäljare inom nämnda produktområden samt för företag som på annat sätt har väsentlig anknytning till branschen.

Bakom medlemskapet står Christer Askerot, ny säljare på Steeltech och som fungerat som ordförande för organisationen under sex års tid.

– När jag kom till Steeltech tyckte jag att det var hög tid för dem att engagera sig, säger Christer och skrattar.

– Skämt åsido, genom medlemskap i organisationen kan vi vara mer aktiva för att driva vissa frågor, få viktig information och dessutom få möjlighet att utveckla branschen.

BFS har funnits i över 30 år och har ett 40-tal medlemsföretag. Medlemsföretagens produkter används inom en rad viktiga samhällsfunktioner såsom restauranger, sjukhuskök, skolor, kontor, caféer, barer med mera. Organisationen lyder under Kem Tekniska Företagen (KFT), som är en paraplyorganisation med ett gemensamt kansli, där bland annat BFS ingår tillsammans med andra företag inom exempelvis smink, lim och färg etc.

– Tillsammans driver vi branschfrågor när det gäller myndigheter och beslutsfattare. Det kan exempelvis handla om lagar, regler, garantier och skatter med mera, förklarar Christer.

– Vi erbjuder också en mycket bra branschutbildning, som har sitt fokus på försäljning av storkök till offentliga miljöer.

Mer information om Branschföreningen för Storköksleverantörer finns att tillgå på www.bfs.se